Kaj obleči na prvi zmenek: Top 10 modnih nasvetov

prvic na zmenku

Vznemirjenje in metuljčki v trebuhu so nekaj povsem normalnega, če se pripravljate na zmenek s svojo simpatijo in še posebej, če gre za prvega. Le kaj obleči, bi pustil trajen vtis?

Ne skrbite, če vam vse ne bo šlo kot po maslu že pri prvem poskusu. Te stvari potrebujejo čas.

Poleg tega, da morate spraviti svoje živce pod nadzor in si celoten pogovor večera sestaviti v glavi, preden se sploh srečata, morate poznati tudi najboljše modne odločitve in nasvete, da vam bo čim bolj udobno, a boste hkrati videti čudovito.

Težko je biti ženska! Obstaja toliko dejavnikov, ki odigrajo pomembno vlogo na prvem zmenku, da je zadevo skoraj nemogoče izpeljati 100% po pričakovanjih, mar ne?

Pravzaprav morate pri izbiri, kaj obleči na prvi zmenek, upoštevati kraj zmenka, vtis, ki ga želite pustiti; ali bi to osebo želeli še kdaj videti, kako navdušeni ste nad tem prvim zmenkom in obenem na zmenku pokazati malo kože, a brez pretiravanja. Ni vam lahko.

Da pa bi vam pri tem izzivu vsaj malo pomagali, smo našteli kopico nasvetov za prvi zmenek, da mu bo sledilo še lepo število drugih.

V naslednjih vrsticah si preberite nekaj samoumevnih, predvsem pa koristnih nasvetov za prvi zmenek –  morebiti ga celo uspejo narediti prvega od mnogih.

Oglejte si kraj zmenka

Izjemno pomembno je, si prizorišče vašega zmenka ogledate vnaprej. Ne le, da vam to lahko prihrani večji kiks kot bi bila razkošna večerna obleka v majhnem nedeljskem kafiču ampak bo boljša informiranost o vzdušju večera odpravilo z dolgotrajnim izbiranjem med številnimi kombinacijami stili s čimer zapravljate dragoceni čas, živce, potencialno pa tudi denar.

Pred odločanjem za kateri koli kos garderobe za na prvi zmenek si naprej vedno oglejte kraj le-tega; pa naj gre za fensi-šmensi restavracijo ali bližnji park.

Odločite se za udobje

Ne glede na to, kako neverjetno želite zgledati, je veliko bolj pomembno, kako se počutite. Seveda si vedno prizadevate združiti moderno z udobnim, a to ni vedno mogoče.

Zadnja stvar, ki si jo želite je, da vam je v izbrani opravi neudobno in svojih oblačil ne morete pustiti pri miru. Tudi vaš izbranec bo opazil vaše očitno nelagodje in počutili se boste še bolj nesamozavestni.

Najboljša stvar, ki jo lahko naredite pri izbiri, kaj obleči na prvi zmenek, je, da izberete obleko, ki vam bo omogočila, tisto kar je bistvo zmenka – prijetno druženje. 

Glede na značaj moškega, s katerim se boste odpravili na prvi zmenek, bo morda hotel, da ste malce konservativni. To ne pomeni, da ne morete pokazati svojih nog ali bolj globok dekolte; dokler je eno ali drugo. Največ dela vsekakor prepotenosti domišljiji.

Ne obžalujte, če se odpravite na zmenek z nekom, ki vam je všeč, a tekom pogovora ugotovite, da vas presoja po vaši obleki.  Ta občutek nikakor ni lep, toda zdaj vsaj veste pri čem ste. 

Pustite trajen in pozitiven vtis, a pazite, da ne boste izpadli ceneno.

Temeljito premislite svojo obleko

Verjetno ni nič hujšega, kot da ste prepričani da veste, kaj želite obleči za prvi zmenek, samo da v zadnjem trenutku spoznate, da tisto, kar ste želeli obleči, nikakor ne bo delovalo.

Eno uro še imate na voljo preden morate oditi na zmenek in nimate kaj obleči. Kaj storiti? Temeljito načrtujte svojo obleko, da se izognete presenečenjem.

Tako boste na ljubezenskem področju imeli vsaj eno težavico manj, ki bi vam povzročala sive lase. Da bi se izognili dodatnemu stresu, svoje preverjene garderobe za zmenke ne zakomplicirajte preveč.

Vedno vzemite lahki jopič

S seboj vedno imejte lahek jopič ali kaj podobnega, kar lahko preprosto vržete čez ramo. Vreme se zlahka obrne. Seveda vam bo pravi kavalir ponudil svoj suknjič, a pred prvim zmenkom še ne more vedeti pri lem ste.

Bodite pripravljeni na spremembo vremena in večerni hlad. Raje se na zmenku pojavite s kakšnim kosom garderobe preveč, kot pa premalo. Dobro počutje je ključnega pomena za uspeh zmenka.

Obujte udobne čevlje

Razen, če so primerno uhojeni,  na prvem zmenku niti ne poskusite nositi neudobnih čevljev. Ključ do uspešnega zmenka je udobje in s tem samozavesten vtis.

Z neudobnimi čevlji, ki vah vsepovsod tiščijo, boste hodili naravnost smešno. Ustvarili vam bodo grozne žulje, ki bi se jim lahko enostavno izognili z nošenjem čevljev, v katerih vam je med hojo udobno. Pravijo, da se za lepoto trpi, a brez bolečin lahko zgledate prav tako lepo.

Oblecite nekaj, kar običajno nosite

Samo zato, ker greste na vroči prvi zmenek, še ne pomeni, da morate obleči obleko, ki je sicer nikdar ne bi “spustili” iz omare.

Še vedno se želite počutiti kot sami in zagotovo mu želite pokazati najbolj resnično različico sebe.  Držite se svojega lastnega občutka za slog in pokažite mu resnično svoje čare. Všeč mu boš ti in ne zgolj narejena različica tvoje osebnosti!

Se ne morete odločiti? Izberite rdečo barvo.

Izberite rdeco barbo obleke

Kaj narediti, če so že vse horizontalne površine vaše spalnice prekrite s kupi oblačili v vseh različnih barvah, vi pa se preprosto ne morete odločiti za eno. Če imate na voljo kombinacijo v rdeči barvi, se odločite zanjo.

Psihološko gledano rdeča ustvari vabljiv učinek kot “kot metulj na cvet” . Moškim se ženske v rdečem zdijo najbolj privlačne in zapeljive. Če je vaš ultimativni cilj večera, da simpatijo očarate, vedno izberite svojo rdečo obleko.

Seveda, bodite pozorni ali ima naša izbira v rdečem tudi kroj, ki se vam lepo prilega k telesu in razkaže vaše adute. Nobenega smisla nima nositi žaklja za krompir, pa čeprav rdečega.

Zgledajte dotakljivi

Če ste na zmenku in ste svoji simpatiji tudi vi všeč, se vas bo zagotovo želel dotakniti, kajne? Tudi če želite delovati uglajeno in ne pokazati preveč kože, poskrbite, da še zmerom zgledate dotakljivi.

Ne bojte se poigrati s svojim videzom in poudariti svojih najboljših lastnosti. Če so to vaše oči, veke naličite in trepalnice privihajte.  Če imate mično zaobljene boke, oblecite strogo krojeno krilo, ki jih bo lepo poudarilo. Nosite tisto, kar vam najbolj ustreza.

Ne kupujte novih čevljev

Karkoli naredite, na prvem zmenku nikakor ne nosite novih čevljev! Seveda, vsi želimo zgledati povsem novi in sijoči, kar prepogosto vključuje nakup povsem nove obleke in obutve.

Vendar boste imeli žulje na petah, preden se je noč sploh začne, zaradi česar boste hodili smešno, pa še neprijetno se boste počutili. Bodite pametni in izberite čevlje, na katere se lahko zanesete, a so še vedno dovolj elegantni za vaš zmenek. Prav nobene potrebe ni, da gre za popolnoma nov par. Zahvalili se nam boste.

Razumemo, kako stresen in poln nervoznega pričakovanja je lahko prvi zmenek za obe strani. Zato ne pustite, da vam zadrega ob izbiri primerne oprave še dodatno zagreni ljubezensko življenje.

Spustite si lase in se prepustite, naj vas večer popelje s sproščenim vzdušjem. Dobra mera samozavesti je ključnega pomena, zato zaupajte, da ste v dobrih rokah, če sledite našim modnim nasvetom za prvi zmenek.

Pred prvimi zmenkom si vedno postite dovolj časa za pripravo in izbiro primernih oblačil, pa tudi, da si še pravi čas premislite in ne zapravljate časa z moškim, ki preprosto ni za vas.

Seveda časa ni nikdar dovolj, še posebej, če se vam zdi, da bi ta prvi zmenek lahko postal uvod v nekaj resnega. A prvi vtisi resnično štejejo, zato se odločajte preudarno. Z nekaj sreče naših nasvetov za prvi zmenek sploh ne boste več potrebovali!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *